©Reuters
©Reuters

Prvi put u istoriji Crnogorac u idealnom timu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.01.22. | 16:17

Veliko priznanje za Cetinjanina Miloša Vujovića

Večeras ćemo dobiti novog šampiona Evrope u rukometu, a EHF je objavio i najbolji tim šampionata. U njemu se prvi put u istroji nalazi jedan Crnogorac. U pitanju je fenomenalno levo krilo berlinskog Fuksea, Miloš Vujović, koje je definitivno predstavljalo otkrovenje turnira.

Cetinjanin je stao uz rame asovima, kao što su MVP šampiona Šveđanin Jim Gotfridson, kome je to drugi put od 2018. godine da ponese ovo laskavo priznanje. Odlični sredni bek je stao uz rame velikanima Ivanu Baliću i Nikoli Karabatiću, koji su takođe dva puta bili najkorisniji igrači Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Šveđani i Danci jedini imaju po dvojicu igrača u idealnom timu aktuelnog Evropskog prvenstva. Od Šveđana je tu i Oskar Bergendal, koji je proglašen za najboljeg defanzivca turnira, dok Dansku predstavljaju legendarni Mikel Hansen i Matijas Gizdel. Tu su još i Luk Stajns (Holandija), Viktor Halgrimson (Island), Aleiš Gomes (Španija) i Johanes Gola (Nemačka).

Večerašnje finale je repriza okršaja iz 2018. godine, kada su u Zagrebu slavili Španci i došli do svoje istorijske titule na evropskim prvenstvima. Švedska do sada ima četiri trofeja, ali je poslednje osvojila davne 2002. godine.



tagovi

Miloš VujovićEvropsko prvenstvo u rukometuep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara